2023. máj 10.

'Él a zene!' magyar könnyűzenei nap: május 12.

írta: Szóljon a rock!
'Él a zene!' magyar könnyűzenei nap: május 12.

Csak magyar zene szól majd több üzletben és rádióban május 12-én.

el_a_zene_kep.jpg

Május 12-én ezer hipermarketben, üzletben és szállodában kizárólag magyar zene lesz majd hallható egy kezdeményezésnek köszönhetően. Az ’Él a zene!’ elnevezésű kezdeményezésnek az a célja, hogy előtérbe helyezze a hazai szerzőket és dalaikat. Május 12. ezzel a magyar könnyűzene napja kíván lenni, reflektálva a járvány miatt nehéz helyzetbe került zeneipar helyzetére is. A főszervező, Nagy Szabolcs háttérzene-szolgáltatókkal egyeztetett, akik egy napra vállalják, hogy csak magyar zenét játszanak. Ennek köszönhető, hogy csaknem ezer üzletben, bútoráruházban, gyorsétteremben, hipermarketben, ABC-ben és szállodában fog szólni kizárólag magyar zene május 12-én

zene_ful.jpg

Több rádió és zenetévé is csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük a Manna FM, a Spirit FM, az FM103,8 Rock Rádió, a Klasszik Rádió, a Beat Rádió, a debreceni Campus Rádió, az Érd FM, a nyíregyházi Mustár FM, a kecskeméti Gong Rádió, a Sláger TV, a Music Channel és a Zenebutik. Van olyan platform is, amely egész napra vállalta, hogy csak magyar zenét játszik, míg mások az arány megduplázására tettek ígéretet.

A magyar zenéket játszó rádiók, televíziók és háttérzene-partner üzletek közvetetten még anyagilag is támogatják a hazai szerzőket, mivel lejátszásokkal végső soron jogdíjbevételt termelnek nekik. Szintén részt vesz a programban a hazai előadók kizárólagos játszásával több, mint száz iskolarádió a DUE Médiahálózat szervezésében.

el_a_zene_negy.jpg

A kezdeményezésnek négy ismert hazai zenész vagy dalszerző a nagykövete, Bagossy Norbert, a Bagossy Brothers Company énekese, gitárosa, Harcsa Veronika énekesnő, dalszerző, Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője és Tariska Szabolcs szövegíró.

Az Él a zene! magyar könnyűzenei nap szervezője a Fülesbagoly Alapítvány, fő stratégiai partnere a WMMD, támogatója a Hangfoglaló-program és az Öröm a Zene.

Május 12-én azt demonstráljuk, hogy jöhet bármilyen baj, koronavírus vagy más, a zene, a magyar zene él és élni fog.

 

Szóljon a magyar zene, szóljon a rock!

 

logo_nagy_1.png

Szólj hozzá

Él a zene