2023. sze 08.

20-ra lapot - Dal-és klippremier a KORI zenekartól

írta: Szóljon a rock!
20-ra lapot - Dal-és klippremier a KORI zenekartól

kori_1.jpg

Sokat sejtető, többféleképpen értelmezhető, de mindenképpen fantáziadús címet kapott - és egy videoklippel is megtámogatott - vadonatúj dallal jelentkezett a KORI zenekar.

A '20-ra lapot (Patkó a seggemen)' még akár az aktuális ars poetica-ja is lehetne a banda névadójának, motorjának, Koroknai Árpád énekesnek, művésztanárnak, hiszen pár hét múlva több órányi repülőútra költözik szülővárosától, egyelőre úgy tűnik, hosszú távra... azonban ez nem befolyásolja munkáját, és zenekarainak aktivitását.


Kori a dal megszületéséről:
"A dal zenei témáját Lackó hozta, én megírtam rá az énekdallamot, majd a szöveget, és a csapattal csinosítgattuk a stúdióig a nótát. A szöveghez az alapötletet Kozma Norbi adta - akivel öt dalt írtunk közösen a majdani albumra -, mert amikor összeállt a zenekar és faragtuk a dalokat, azt mondta: ‘Neked tényleg patkó van a seggeden, hogy mindig talpra tudsz állni.’ (nevet) A ‘20-ra lapot’ cím adta magát, mivel 2020 elején alakult a csapat, majd a Covid teljesen átrendezte a világot, és mindenki azt mondta, hogy ebben a helyzetben egy új zenekart beindítani nem vall ép elmére. De mi mégis 20-ra kértünk lapot!"
Szeptember 8-án, pénteken ‘Viszlát, Debrecen!’ néven egy elköszönő koncertre kerül sor a nagyerdei Víztoronyban, amire Kori néhány régi (ex-Szfinx-es, ex-P.Box-os) zenészbarátját is meghívta.
Menetrend:
18:00 Kapunyitás
19:00 Kerecsen
20:00 KORI zenekar
A folytatást tekintve, még idén év vége felé érkezik a KORI zenekar - szintén 20-ra lapot című - debütáló nagylemeze.

 

 

 

Tenerifén is Szóljon a Rock!

 

 

 

Szólj hozzá

KORI