2022. dec 04.

P. Mobil 50 éves jubileumi koncert!

írta: Szóljon a rock!
P. Mobil 50 éves jubileumi koncert!

2023. április 30-án az Arénában

30.jpg
 

1973 május 1-e óta pörög az Örökmozgó, immár 50 éve megállíthatatlanul, és most az Arénába is bekanyarodik, hogy a Mobilos tábor méltó módon együtt ünnepelhesse ezt a fél évszázadot.

A partvonalon kívüli csapatok mintazenekarának 10 évig nem jelenhetett meg lemeze, szövegeiket nem fogadták el, gáncsolták őket, ahol tudták, csak a közönség határtalan szeretete tartotta őket életben. Csináltak ők mindent, hogy zenélhessenek, szakmákat hoztak létre, és tanultak ki, güriztek éjt nappallá téve, de játszottak minden nap, gombokért, ingyen, vagy akár csak egy tál pacalért.

ket_forint.jpg

A P. Mobil nem kevesebb, mint maga a magyar hardrock, hivatkozási alap, kiindulópont és origó egyben. Játszottak benne a legnagyobb nevek, és kevésbé ismert zsenik, egykori tagjaiból alakult számtalan másik népszerű együttes. Aki kicsit is ismeri a magyar rockzenét az összefuthatott már velük úton-útfélen. A P. Mobil sosem volt egy átlagos zenekar: írtak szvitet a magyar őstörténetről, ledöntötték a Magyar falat, megnyitották a Budapest Sportcsarnokot, elbúcsúztatták a Budai Ifiparkot, turnéztak a Dunán, jótékonykodtak beteg emberekért, természeti katasztrófa áldozataiért és oktatási intézményekért, alapítottak Rockmúzeumot, voltak Fekete bárányok, és talán még ma is kicsit azok. Nyolc nagylemezükkel és közel 150 dalukkal – közülük több a mai napig nem jelent még meg-, beírták magukat a magyar rockzene történelemkönyvébe és a magyar emberek generációinak lelkébe, aminél feljebb nem nagyon lehet jutni.

Sőt, a kerek évforduló kapcsán, először az első 3 album, remasterelve, dupla CD-n fog újra a boltok polcaira kerülni!

mobil.jpg

Most az Arénában mutatják meg, hogy fél évszázad után is aktívak és nem nosztalgiabulira várják a közönséget, hanem egy szép egészestés életműkoncertre, ősi dalokkal és vadonatúj szerzeményekkel egyaránt a műsorban.

A színpadot a Piramis melegíti be, akiket szintén nem kell bemutatni. Ez a párosítás többször játszott együtt a hőskorban, és napjainkban is, mindig nagy érdeklődésre számot tartva.

pmobil_piramis.jpg

Kárpát-Medence és nagyvilág Mobilosai egyesüljetek 2023. április 30-án az Arénában!

P.Mobil:

Baranyi László - ének

Pálmai Zoltán - dob

Sárvári Vilmos - gitár

Schuster Lóránt - zenekarvezető

Szabó Péter - billentyűs hangszerek

Tarnai Dániel – basszusgitár

Facebook esemény itt!


Ilyen nem volt és ilyen nem lesz több!

 

logo_nagy.png

Szólj hozzá

Aréna P.Mobil Schuster Lóránt