2023. jan 04.

BIKINI 40 éves jubileumi koncert 2023 - Budapest Papp László Aréna!

írta: Szóljon a rock!
BIKINI 40 éves jubileumi koncert 2023 - Budapest Papp László Aréna!

bikini_40_4.jpg

Négy évtizede zenél a Bikini együttes. Négy évtizede vidítja fel, vagy épp gondolkodtatja el közönségét dalaival. Megszámlálhatatlan sláger került ki a zenészek kezei közül, s most már több generáció nőtt fel rajtuk: a koncerteken a régi rajongók éppen úgy ott vannak, mint a tizen- és huszonévesek.

Aligha akad olyan háztartás Magyarországon, ahol ne lenne fellelhető az együttes valamelyik hanghordozója. A kincsként őrzött mikrobarázdás lemezeket, magnókazettákat, CD-ket egyetlen estére félre lehet tenni, a Bikini ugyanis 2023. május ötödikén jubileumi koncerten idézi fel szinte teljes pályáját.

A csapat 1982-ben alakult Németh Alajos (Lojzi) ötletéből, amihez sikerült megnyernie Nagy Feró énekest (az akkor éppen szünetelő Beatrice frontemberét), aki magával hozta Vedres József (Vedres Joe) gitárost is. A frissen alakult formáció dobosa Németh Gábor (Alajos testvére), másik gitárosa Szűcs Antal Gábor volt, mindhárman az akkor megszűnt Dinamitból érkeztek. Az első lemezt (Hova lett...) ebben a felállásban készítették, de Szűcs Antal Gábor a második lemezen (XX. századi híradó) már nem szerepelt. A Bikini igazi sikertörténete azonban 1985-ben indult el, amikor Nagy Feró távozott és  D. Nagy Lajos énekes csatlakozott a zenekarhoz. A két év múlva megjelent, Mondd el című album több mint háromszázezer példányban kelt el! Az együttes sorra készítette lemezeit, rajtuk örökké élő dalokkal.A Bikini 2023-ban ünnepli 40 éves születésnapját, amin a legnagyobb slágerekkel és persze meglepetésekkel várja majd a közönséget.

bikini_tagok.jpg

A Bikini 40 jubileumi Bikini koncert 2023. május 5-én Budapesten a Papp László Sportarénában kerül megrendezésre. 

1982-ben alakult a Bikini. Egészen más korszakban, egészen más körülmények között. A Bikini igazi sikertörténete azonban 1985-ben indult el, amikor D. Nagy Lajos énekes csatlakozott a zenekarhoz. Dalaik mégis igazak és aktuálisak ma is, bármikor is születtek. 1990-ben a rendszerváltás idején jelent meg  korszak meghatározó albumuk Temesvári vasárnap címmel.Zenéjük nem kopott meg az évtizedek során. Volt egy rövid leállásuk, mert úgy gondolták, már mindent elmondtak, amit akartak, ám néhány év múlva ráébredtek, hogy talán még nagyobb szükség van arra, hogy dalaikkal kifejezzék, hogyan érzi magát a kisember a világban. A Bikini 1997-ben újjáalakult, és azóta is ott vannak minden városban és faluban, határon innen és túl, hogy zenéjük egyszerre szórakoztasson és gondolkodtasson el, hogy felnyissa a szemeket és ugyanakkor reményt is adjon.Legutóbb 2012-ben hallhattuk az egységes és mégis színes, izgalmas életművet ugyanezen a helyszínen, a Papp László Budapest Sportarénában.

D. Nagy Lajos, Németh Alajos, Lukács Peta, Makovics Dénes és Mihalik Viktor, azaz a Bikini ezen az estén közel harminc dalt ad elő. Többek között megszólal a kihagyhatatlan Fagyi, Mielőtt elmegyek, Ki visz haza és Adj helyet, valamint olyan, ritkábban hallott számok is, mint a Repülök, Mondd el, Itthon vagyok és A világ végén.

Elcsépelt szlogen, hogy egyszeri és megismételhetetlen koncertre kerül sor – de ezúttal igaz. Mindenkinek, aki kedveli a Bikini muzsikáját, ott a helye 2023. május ötödikén a Papp László Budapest Sportarénában.

 

 Jegyek már kaphatók itt

További infó itt

 

Szóljon a Rock!

 

Szólj hozzá

Bikini Aréna Németh Alajos Lukács Peta Bikini 40