2024. már 31.

Dinamit 45 jubileumi koncert!

írta: Szóljon a rock!
Dinamit 45 jubileumi koncert!

dinamit45.jpg

1979-ben öt zenész: Papp Gyula (billentyűs hangszerek, Vikidál Gyula (ének) Németh Gábor (dob), Németh Alajos (basszusgitár), Szűcs Antal Gábor (szólógitár) megállapodott, hogy új együttest alakítanak Dinamit néven.

A szakma és a sajtó által publikált hírek szerint a Dinamit együttes szupergroupnak számított, ami igazolta a sikeres lemezeladásokat is. A rajongókat rögtön két kislemezzel örvendeztették meg, ezek közül a Tinédzser dal minden idők legnagyobb példányszámban eladott magyar kislemeze.lett.

Ezt két, több százezres példányban eladott nagylemez követte. 

Aztán 1982-ben - a közönség legnagyobb bánatára - feloszlottak.

A zenekar több év kihagyás után 2009-ben újra dolgozni kezdett és megjelent a Játszd, ahogy akarod, vagyis a Dinamit harmadik nagylemeze. Az új korongon Vikidál Gyula, és Németh Alajos helyett Kálmán György énekes, és Zselencz László (ex-Edda) basszusgitáros szerepelt az albumon.

Időközben volt még néhány változás a zenekar életében: a billentyűs hangszereken Papp Gyulát Jankai Béla váltotta, jelenleg pedig Hornok István zenél. Az énekesi posztot Kálmán Gyuri után Rudán Joe foglalta el, jelenleg Scholtz Attila énekel.

dinamit45_3.jpg

2024.május 25-én, a zenekar 45 éves születésnapi buliján, az eredeti felállás mellett mindenki színpadra lép majd, aki négy és fél évtizedes fennállása óta a Dinamit tagja volt: így a közönséggel való éneklés, a legnagyobb slágerek, és az időutazás garantált, ahogy az is, hogy a csapat közleménye szerint ez lesz az utolsó jubileumi koncertjük, a történet itt lezárul.

Időpont: 2024. május 25.

Helyszín: Barba Negra, Budapest

Menetrend:
18:00 Kapunyitás
18:45 TELEGRAM
20:00 DINAMIT

Jegyek ezen a linkek kaphatók!

 dinamit_felirat.png

 

Szóljon a rock!

 

Dinamit a vérem!

 

 

 

Szólj hozzá

Vikidál Gyula Barba Negra Dinamit Zselencz László