2024. jún 01.

Egy felejthetetlen este a 45 éves Dinamit zenekarral!

írta: Szóljon a rock!
Egy felejthetetlen este a 45 éves Dinamit zenekarral!

Barba Negra, 2024.05.25.

dinamit_22.jpg

Az 1979-ben alakult Dinamit 45 éves szülinapi buliját tartotta a Barba Negrában. Természetesen egy koncert keretein belül, ahová hívták és várták a rajongóikat, mindenkit, aki szereti a zenéjüket.

Az eredeti felállás mellett mindenki színpadra lépett, aki a Dinamit tagja volt: egy dobos (Németh Gábor), egy gitáros (Szűcs Antal Gábor), két basszusgitáros (Németh Alajos és Zselencz László), két billentyűs (Papp Gyula és Hornok István) négy énekes (Vikidál Gyula, Kálmán György, Rudán Joe és Scholtz Attila) alkotja a teljes gárdát, í­gy számos különböző formáció adta elő a dalokat.

dinamit_33.jpg

Vendégzenekarként a nyolcvanas évek végének rövid életű kultikus bandája, a Telegram lépett színpadra. 1989-ben jelent meg a csapat első albuma ’Rossz hírek’ címmel. A Telegram hosszú kihagyás után (ahogy a Dinamit is) újra beindult, 2022-ben új albumot jelentetett meg Jó hírek címmel. Zenéjük dallamos hard rock és heavy rock, tökéletes választás volt a ma estére!

Mr. Basary – ének, Vedres Joe – gitárok, Naszvagyi Tamás - basszusgitár, vokál, Gábor Péter - billentyűs hangszerek, Hegyessy Csaba - dob

Csak a múlt, Út, amin együtt indultunk el, Nem tudok többet várni, Vagy csak azt hiszem, Vágyakozás, Repüljünk át, Csonka ország, Kiáltsd, Sodor a szél, Te meg én, Túl vagyok rajtad, Könnyeket sírnak a felhők.

20:15-kor a kivetítőn egy tucat dinamit-rúdon elindult a digitális időzítő, a közönség hangosan visszaszámolt és kezdetét vette az ünnep!

dinamit_11.jpg

A nyitódalt, a Dinamit a véremet négyen énekelték, ahogy a záró tételt, a Tinédzser dalt is. A folytatásban dalonként más és más énekelt, majd együtt is. Nagyon érdekes, változatos volt a műsor. Még bőven világos volt, a Barba Negra sátra teljesen megtelt, sőt a színpaddal szemben lévő oldal nyitott maradt, így akik ott álltak sorban italért, azok sem maradtak le semmiről. Ezeket a legendás dalokat a legendás előadókkal természetesen együtt énekelte a közönség az első perctől kezdve. A ráadásban a Tinédzser dalt szinte csak a szép számú publikum énekelte.

Vikidál Gyula kérte is az ellenőrző könyveket és mindenkinek beírt egy ötöst énekből. :)

Nagyszerű, jól felépített koncert volt, igazi időutazás és rockünnep. Sokan már jóval túl az ötvenen és a hatvanon jöttek el egy kicsit visszafiatalodni, nosztalgiázni, találkozni régi barátokkal, ismerősökkel. Könnyes szemmel, meghatódva mondták: ezeken a dalokon nőttem fel:

Dinamit a vérem, Senki se szóljon hozzám! Külvárosban születtem,  Neked adnám a világot, Igazság, Ott van a híd, Egy álom, Tűzkatonák, Mire jó, Játszd, ahogy akarod, Megszökök, Hűvösek az éjszakák, A pók, Te mondd meg!, Néma kőszobor, Engem ne sajnáljatok, Csontváz, Miért hiszed azt, Tűz van, Tépd el az időt, Dzsungelharc, Mi ez az érzés? Tinédzser dal. Ráadás: Tinédzser dal, Dinamit a vérem

dinamit_felirat.png

Bízzunk benne, hogy a hírekkel ellentétben látjuk és halljuk még a Dinamit zenekart az eredeti felállásban is.

 

Szóljon a rock!

 

Szólj hozzá

Vikidál Gyula Barba Negra Dinamit Rudán Joe Kálmán György Zselencz László