2024. ápr 17.

Vörös István - MOM Kult koncert: 24.04.13.

írta: Szóljon a rock!
Vörös István - MOM Kult koncert: 24.04.13.

40 éves az Előjelek album!

 img_20240413_192431_1.jpg

Városszerte hirdették a plakátok, hogy 40 éve jelent meg a Prognózis első, Előjelek című albuma. Ez alkalmából újra Vörös István zenekaros koncert lesz a 80-as évek dalaival, ahol Jankai Béla is fellép majd.

voros_istvan_aprilis_13.jpg

Vörös István koncertjei jó értelemben véve kiszámíthatóak, ugyanis főhősünk nagyszerű muzsikos, énekes és igazi showman, garantált a fergeteges hangulat és a katartikus élmény!

A MOM kulturális Központ koncertterme teljesen megtelt a kezdésre, ahol a szüliéves lemez címadó dalával indította a bulit a zenekar. Vörös István nagyszerű zenésztársakat választott maga mellé: Horváth Róbert dob, Vincze Zoltán basszusgitár, Tót Attila billentyűs hangszerek és Egri László gitáros. A repertoár főként a Prognózis két albumának dalaiból és a 90-es években, Vörös István és a Prognózis néven megjelent albumok dalaiból állt.

Mindenki bolond / Kutya világ / Minden viharon át / Titok / Magányos utazó / Nyúldomb-blues / Akaratos tündér / Szerelem szabadon / Napszerelmesek / Kőhegyek / Semmit ne ígérj / Tele van a város szerelemmel / Hajsza közben / Ne kezdd újra, kérlek / Háromszögek.

Ezek a dalok 30-40 évesek, kiállták az idők próbáját, ma is aktuálisak. Vörös István pedig az adott dalok mondanivalóját kellő szenvedéllyel és művészi önkifejezéssel adta elő. Régi zenész- és szerzőtársa, Jankai Béla a billentyűknél – ahogy mondani szokták - szintén emelte az est fényét.

jankaival.jpg

A közönség soraiban is 40-es, 50-es és 60-as éveikben járó örökifjak énekelték, tapsolták, bulizták végig a koncertet. A hangulat egy osztálytalálkozóra emlékeztetett, ahol régi ismerősök boldogan ölelték egymást, s együtt nosztalgiáztak tinédzserkoruk kedvenc dalaira.

kozonseg.jpg

Szeretni kéne /Ajtók előtt / Varázsos éjen át / Anyu levelei / Tiéd a világ / Kié ez az ország? / A dal még most is a régi / Ne zavarjon senki / Neked valaki kell / Veled újrakezdeném / Minden percért kár / Megyünk a nyárba / Nyári éjszakák

zaras.jpg

Aki lemaradt volna erről a nagyszerű koncertről, annak jó hír, hogy vidéki városokban is találkozhatnak Vörös Istvánnal és zenekarával. Májusban Hajdúszoboszlón és Székesfehérváron.

hajduszoboszlo.jpg

fehervar.jpg

Köszönet a Vörös István Produkciónak!

 

Szóljon a rock!

Szólj hozzá

Vörös István MOMKult Jankai Béla Prognózis