2022. aug 21.

Pokolgép a Campuson!

írta: Szóljon a rock!
Pokolgép a Campuson!

img_20220723_221135.jpg

Mielőtt pánikkeltéssel vádolnának meg, tisztázzuk: a Pokolgép zenekar adott nagy sikerű koncertet a fesztiválon.

Érdekesen alakult a szombati zárónap programja, ugyanis az Ossián Paksi Endre betegsége miatt lemondta a fellépését, az ő helyükre hozták előre a Pokolgépet, Kukovecz Gáborék helyett, este 11 után pedig az Omen lépett fel.

A Campus fesztivál 4 napja alatt tombolt a kánikula, de mikor elkezdődött a Pokolgép koncertje - hagyományosan a Carmina Burana nyitó tételével -  megérkezett a felfrissülés, néhány csepp eső és erős szél kíséretében. Martin Scorsese vagy James Cameron sem tudta volna ilyen hatásosan megrendezni a látvány, a zene, az időjárás, a zenekar és a rajongók tökéletes, egyben misztikus találkozását!

Az első nóta tovább fokozta a hangulatot, elkezdődött a Pokoli színjáték! A szép számú PokolNép minden dalt együtt énekelt (üvöltött) Tóth Attilával.

img_20220723_212801.jpg

Karok lendültek a magasba, a kezek metálvillát formáztak, 20-30 évvel ezelőtti, tiszta szívű lázadókká váltak, hiszen a jól ismert dalok is erről szóltak. Átkozott nemzedék, Aki másképp él, Háború gyermeke, Tépett madár, Ítélet helyett, Így szép az élet.

img_20220723_213738.jpg

A zenekar tagjai mindent megtettek a hangulat fokozásáért, felszabadultan, jókedvűen, de pontosan, keményen muzsikáltak, belakták a színpadot.

img_20220723_212833_1.jpg

Az Éjféli harang c. nótánál végképp átszakadt minden gát, ha volt még olyan, aki eddig nem énekelt, most az is dalra fakadt:

Leült az ördög az orgonához,

a sánta kántor menekült,

a zsoltár metálba váltott,

nem a vég volt ez, csak a kezdet!

Ördög testvér játssz még!

A ráadásban következett a Hol van a szó c. ikonikus dal, mely szintén egy fergeteges közös énekléssé alakult át. Befejezésül a Mindhalálig rock and roll c. nótát tomboltuk végig, melyről Kukovecz Gábor, a zenekar alapítója és vezetője elmondta, ez volt az első szerzeménye.

A Pokolgép eddigi 40 éves történetében jó pár formáció létezett, de tény, hogy a jelenlegi tagok 2014 óta zenélnek együtt, ez a legstabilabb felállás.

Tóth Attila - ének

Kukovecz Gábor - gitár

Pintér Csaba - basszusgitár

Z. Kiss Zalán - gitár

Kleineisel Márk - dobok

 

Köszönjük az élményt, köszönjük a koncertet! 

http://www.pokolgep.hu/

 

Mindhalálig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

Campus fesztivál Pokolgép Mindhalálig Kukovecz Gábor