2024. már 06.

Bánhegyesi Richárd a Pokolgép új énekese!

írta: Szóljon a rock!
Bánhegyesi Richárd a Pokolgép új énekese!

pokolgep_uj.jpg

2024 év elején Tóth Attila énekes és a Pokolgép útjai elváltak. Erről mi is írtunk ebben a cikkünkben.

Az új frontember, Bánhegyesi Richárd korábban a Hangár21 nevű berhidai rockzenekarban énekelt. Az énekescsere után új videoklipes dallal jelentkezett hazánk legendás zenekara, a Pokolgép. Az együttes immár több mint 40 éve meghatározó szerepet tölt be a hazai rock- és metál-színtéren. A "Nem ért engem a világ" c. friss Pokolgép-dal egy Petőfi vers megzenésítése, megrockosítása. 

Kukovecz Gábor zenekarvezető a következő gondolatokat fogalmazta meg:

„Lassan két évtizede jellemző ránk, hogy egy-egy magyar költő verse felkerül a lemezeinkre. Hogy ezt miért tesszük? Magyar együttesként fontosnak tartjuk, hogy a magyar irodalmat minél szélesebb réteghez eljuttassuk, ez egy küldetés. Ezt egy kiváló versnek gondolom, másrészt pedig egy kiemelkedően aktuális szövegnek. A Nem ért engem a világ számomra egyértelműen az egyenes és a kétszínű ember lenyomatának tökéletes körüljárása.”

 Mindent összevetve a Pokolgép fennállásának tagadhatatlanul új fejezete vette kezdetét, ami közel sem merül ki a Nem ért engem a világgal. A közeljövőben két kiadványra is számíthatunk a bandától: egy kislemez, amin a Petőfi versfeldolgozás mellett egy vadiúj dal is hallható majd. Emellett pedig készül a negyvenéves jubileum kapcsán egy egész album is, ami szuper lehetőséget ad az új felállás kibontakozására – főleg, hogy a 2016-os Metálbomba óta ez lesz az első komplett korong a Pokolgéptől.

mindhalalig.jpg

 

 

 

Szóljon a rock!

Szólj hozzá

Petőfi Pokolgép Szóljon a rock! Kukovecz Gábor Bánhegyesi Richárd