2023. dec 05.

Pokolgép 40 éves jubileumi nagykoncert a Barba Negrában!

írta: Szóljon a rock!
Pokolgép 40 éves jubileumi nagykoncert a Barba Negrában!

pokolgep_40_1.jpg

Magyarország egyik legnépszerűbb heavy metal zenekara 40 éves fennállását ünnepli december 30-án a Barba Negra Redben!

A Pokolgép 1982-ben alakult. A Kukovecz Gábor gitáros és Paksi Endre basszusgitáros által alapított zenekar Kalapács József énekessel egészült ki. Az 1983-as Ki mit tud? hozta meg számukra az országos ismertséget. Az évtized második felében a Moby Dick és Stress mellett az egyik legnépszerűbb heavy metal együttes volt Magyarországon. Növekvő népszerűségüknek köszönhetően olyan zenekarok előtt játszhattak, mint az Omega, a P. Box vagy a P.Mobil, sőt 1984 szeptemberében a Motörhead budapesti koncertjén is ők melegíthették a közönséget. 

Ők készítették el az első magyar heavy metal albumot, az 1986-ban megjelent Totális Metált. A Pokolgép klasszikus felállásából 1990-ben vált ki Kalapács József és Nagyfi László. Az új frontember Rudán Joe lett. Vele hét sorlemezt készített a zenekar, két koncertanyagon, egy újra felvett lemezen, illetve egy Unplugged anyagon is az ő hangja hallható. A következő években az új felállásban is több sikeres nagylemezt jelentettek meg, mégsem tudtak a rendszerváltozás után drasztikusan átalakuló zenepiacon talpon maradni.

A Kukovecz Gábor és Rudán Joe körül újjászerveződött Pokolgép 1999-ben tért vissza. Az újra megerősödő hazai heavy metal színtéren ők is megtalálták a helyüket. Újabb albumok születtek, mint például a 2000-ben megjelent Csakazértis, a Te sem vagy más 2002-ből, A túlélő 2004-ből, az Oblatio 2006-ból és a 2007-es Pokoli mesék.

A lemezek mellett sikerrel koncerteznek itthon, valamint az országhatáron túl. Húsz év után, 2010 tavaszán távozott az együttesből Rudán Joe énekes, akinek utódja Tóth Attila lett. Már az új énekessel született meg a Metálbomba 2015-ben. Ebben az évben a legnagyobb hatású magyar metalalbumok listájára a Pokolgép négy lemeze is felkerült, a klasszikus első három Pokolgép-lemez, illetve az 1991-es Adj új erőt nagylemez.

Az alapító gitáros és szövegíró Kukovecz Gábor szólólemezt adott ki. A „Tiszta szívvel Pokolgép” – József Attila Tiszta Szívvel című verse ihletése alapján – azt mutatja, hogy a zenész életében a Pokolgép a legfontosabb. A korong 17 dala egészen a Pokolgép kezdetéig repít vissza, onnan pedig a jelenbe, majd a jövőbe nyit kapukat. A lemezen található klasszikusokat és újdonságokat Kukovecz Gábor énekével hallhatja a közönség. Az albumról itt írtunk.

 A Pokolgép legénysége: Tóth Attila énekel, Kukovecz Gábor és Z. Kiss Zalán gitározik, Pintér Csaba basszusgitározik és Kleineisel Márk dobol.

pokolgep_kep.jpg

POKOLGÉP 40 - Jubileumi Koncert

Helyszín:
BARBA NEGRA Red Stage
1211 Budapest, Szállító u. 3.

Menetrend:
18.00 Kapunyitás
19.00 Lady Macbeth
20.00 Radar
21.30 POKOLGÉP 40

Jegyek itt válthatók.

További információ ezen a linken olvasható.

 

Szóljon a rock és a metál!

 

 

Szólj hozzá

Pokolgép Barba Negra Kukovecz Gábor Pokolgép 40