2023. ápr 19.

Teltházas Pokolgép koncert Debrecenben!

írta: Szóljon a rock!
Teltházas Pokolgép koncert Debrecenben!

pokolgep_roncs1.jpg

Fergeteges hangulatú koncertet adott, az idén 40 éves Pokolgép a Roncsbárban.

Az estét a kisvárdai Radar zenekar kezdte, akiket sok rajongó elkísért a szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből. A zenéjük rock és heavy ötvözet. Dallamos és érzéki, nyers és kemény. Nagy sikerük volt, maximálisan sikerült feltüzelniük a közönséget! Remek banda!

radar.jpg

Rövid szünet után jött az, aminek jönnie kellett. Felcsendültek a Carmina Burana nyitányának dallamai, a zenészek elfoglalták helyüket a színpadon és elkezdődött a Pokoli színjáték. A közönség minden tagja részese akart lenni az előadásnak, kezdettől fogva együtt énekeltek Tóth Attilával

pokolgep_roncs3.jpg

Az első percekben eldőlt, itt ma fergeteges hangulat lesz! A frontember nem csak elénekelte, meg is élte a dalokat, energikusságával lelkesítette a pokolnépet. A zenekar minden egyes tagja felszabadultan, vidáman, boldogan játszott.

pokolgep_roncs7.jpg

Jobbnál jobb Pokolgép-dalok érkeztek: Így szép az élet, A lázadó, Mennyit érsz?, Vallomás, Gyűlölnek, Háború gyermeke, Ítélet helyett, Átkozott nemzedék. Számomra külön öröm volt, hogy ma este elhangzott két dal 1989-ből, melyeknek szövegírója Horváth Attila: Tépett madár, Itt és most. Mindkettő szövegével nagyon könnyű volt akkoriban azonosulni, ugyanúgy megtalálta a maga közönségét, mint pár évvel korábban a Piramis, vagy a Korál. A Pokolgép egy hosszú, közel két órás szettet játszott, biztosan mindenki hallhatta a kedvenc Pokolgép nótáját. A ráadásban Kukovecz Gábor örömmel jelentette be, hogy idén meg fog jelenni egy új album, egyben mindenkit meghívott a decemberi 40 éves jubileumi koncertre, amely a Barba Negrában lesz.

A koncert után természetesen volt alkalom a zenekar tagjaival beszélgetni, közös fotót készíteni is.

Összefoglalva az estét: zúzós riffek, kemény rockballadák, lelkes közönség és fergeteges hangulat!

 

Mindhalálig Rock and Roll!

 

Szólj hozzá

Debrecen Pokolgép Roncsbár Kukovecz Gábor Kuko