2022. okt 09.

December 3-án Lord 50 jubileumi koncert!

írta: Szóljon a rock!
December 3-án Lord 50 jubileumi koncert!

A Barba Negra Red Stage (a Csepelre költöző Barba Negra új neve) ad otthon a koncertnek.

 lord_minden.jpg

1972-ben Szombathelyen a Red Fire nevű feldolgozásokat játszó zenekar két tagjához, Papp László billentyűshöz és Vida Ferenc basszusgitároshoz csatlakozott Sipőcz Ernő gitáros/énekes és Sütő István dobos. Ez volt a népszerű hard rock zenekar legelső felállása.

Egy cigarettamárkáról nevezték el a zenekart LORD-nak.

cigi_kek1.jpg

Az első dal (Rakétamotor) 1978-ra datálódik. A 80-as évek elején született meg a Lord együttes himnusza, a Vándor. A mai napig egyik legkedveltebb nótájuk, amelynek érdekessége, hogy a szövegét maga a közönség írta, és a zenészeknek csak össze kellett rakni egy komplett dallá. Koncerteken a zenekar és a közönség is letérdel a dal kezdetekor. Sipőcz Ernő 1981-ig volt a Lord frontembere, utána érkezett Pohl Mihály, aki a mai napig is a Lord gyönyörűen tiszta hangja. Balogh József nagysimonyi költõ-tanár vállalta a dalszövegek megírását, felfrissítését. Sorra születtek az új dalok és 1985-ben megjelent az első lemez is: Big City Lights.

Kozma Gábor: Lord rock sztori címmel könyvet írt a zenekarról és a műfajról. 1986-ban jelent meg első magyarországi kislemezük, az Akarom őt! - Tépett álmok, amely óriási sikert aratott. Szintén Ausztriában, a Sica Sound Stúdióban rögzítették, 1988-ban a Szemedben a csillagok című, az első Magyarországon megjelenő albumukat.

Azóta több nagylemezt is készítettek, legutóbb 2017-ben jelentkeztek a Lord 45 című anyagukkal. A 45 éves fennállásukat a Papp László Sportarénában ünnepelték meg egy teltházas bulival. Az elmúlt 50 év során több fontos személyi változás is történt az együttes életében, de ami biztos, hogy december 3-án a Pohl Mihály - ének, Erős Attila – gitár, Apró Károly – basszusgitár, Világi Zoltán – dobok és Horváth Zsolt - billentyűs hangszerek összetételű Lord várja az érdeklődőket egy hatalmas bulira!

lord_boritokep.jpg

Fellép előttük a Pair 'o Dice, ahol Pohl Mihály énekes fia, Pohl Dávid gitározik, illetve a Jankai Béla vezette (szintén minőségi hard rockot játszó!) B52 zenekar.

Lesznek különleges vendégek is: Diószegi Kiki, Kálmán György, Petrás János, Rudán Joe, Nyerges Attila, Gidófalvy Attila és Paksi Endre, akik egy-egy Lord dalt fognak előadni

Facebook esemény

Jegyvásárlás, információk

lord_50.jpg

Szóljon a Rock!

 

lord_belyeg_kep2.jpg

logo_nagy.png

Szólj hozzá

Lord Barba Negra Pohl Mihály Erős Attila Szóljon a rock! Lord50 Red Stage